Donny van de Beek wordt herenigd met oud-ploeggenoot van Ajax en gaat Champions League in

Sportnieuws
zondag, 07 juli 2024 om 10:18
copyright proshots 23371189
Donny van de Beek is dichtbij een overgang naar Girona, zo schrijft transferjournalist Fabrizio Romano zaterdag via X. Van de Beek, nu nog eigendom van Manchester United, moet er met de Spaanse club nog wel uitkomen over zijn persoonlijke voorwaarden. Manchester United zal naar verluidt een bedrag dat geheel afhankelijk is van variabelen.
Girona zal volgens Voetbal International een vaste transfersom betalen van een half miljoen euro, maar afhankelijk van de wedstrijden die Van de Beek komend seizoen speelt bij de Champions League-deelnemer, zal er een bedrag worden overgemaakt naar Engeland. Romano schrijft dat dit bedrag vier à vijf miljoen euro zal bedragen. Bij het behalen van andere prestaties kan dit nog verder oplopen tot tien à vijftien miljoen euro.
Bij Girona kan van de Beek opnieuw gaan samenspelen met Daley Blind. Het duo bereikte in 2019 nog de halve finale van de Champions League met Ajax. Gabriël Misehouy lijkt zich na zijn transfervrije vertrek bij de Amsterdamse club ook bij het tweetal te voegen. In de zomer van 2020 vertrok Van de Beek voor zo'n veertig miljoen euro naar Manchester United. In totaal kwam hij 62 maal in actie voor The Red Devils. Hierin was hij goed voor twee goals en twee assists.

Terugkeer bij Ajax?

In mei sprak Ajax TV met de middenvelder en daarin werd ook een mogelijke terugkeer bij de Amsterdammers besproken. Van de Beek sloot dit toentertijd niet uit, al leek hij niet te rekenen op een terugkeer op korte termijn. 'Nou, waarom niet? Ajax is altijd een bijzondere plek voor mij geweest, dus dat sluiten we zeker niet uit. Het is een bijzondere club voor mij.'
De zaakwaarnemer van Van de Beek, Guido Albers, bevestigde niet lang daarna dat een snelle terugkeer in de Nederlandse hoofdstad voorlopig uitgesloten is. 'Donny wil niet in de Premier League blijven, ook omdat United dat niet wil. Hij moet terug naar een club die goed voetbal speelt. Hij gaat in ieder geval niet terug naar Ajax. Mijn voorkeur was om in Spanje, Italië of Frankrijk te kijken. Als ik hem in Spanje of Italië zou krijgen, dan zou dat fantastisch zijn. Bij een club waar hij op 'tien' gaat spelen zoals hij bij Ajax ook heeft gespeeld.'

🚨🔴 The agreement between Girona and Man United for Donny van de Beek is based on add-ons. It could go up to €4/5m based on appearances this season, also higher in case of more achievements. Permanent deal agreed but subject to personal terms to be discussed next week.

Image
46.0K
Reply

🔴⚪️🇳🇱 More on Girona and Donny van de Beek deal. Understand if agreement will be completed early next week also on player side, Manchester United will have big sell-on clause. Small initial fee, easy add-ons up to €4/5m and then more add-ons up to €10/15m.

Image
25.9K
Reply
Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties