Djokovic op tijd hersteld van knieblessure en jaagt op gouden medaille in Parijs

Sportnieuws
dinsdag, 18 juni 2024 om 20:30
copyright proshots 23878425
Novak Djokovic heeft bevestigd dat hij eind juli definitief zal deelnemen aan de Olympische Spelen. De Servische tennisser liep twee weken geleden op Roland Garros nog een knieblessure op, maar lijkt op tijd hersteld van de operatie die hij in Parijs heeft ondergaan.
Het Servisch olympisch comité (OKS) meldde dinsdag: 'Novak Djokovic heeft zijn deelname aan de Olympische Spelen in Parijs bevestigd en voldoet aan de eisen volgens de ATP-ranglijst.' Djokovic, 37 jaar oud, scheurde zijn meniscus in zijn rechterknie tijdens zijn vierderondepartij tegen de Argentijn Francisco Cerúndolo, maar wist de vijfsetter nog te winnen. Een dag later trok hij zich terug van het Grand Slam-toernooi na een MRI-scan.
De 24-voudig Grand Slam-kampioen werd geopereerd in Parijs en had oorspronkelijk drie weken hersteltijd nodig, waarvan nu nog een week resteert. De bevestiging van zijn deelname aan de Spelen is goed nieuws. Het is nog niet bekend of Djokovic ook zal deelnemen aan Wimbledon, dat op 1 juli begint.

Djokovic won nog nooit goud op de Spelen

Djokovic neemt in Parijs voor de vijfde keer deel aan de Olympische Spelen, na eerdere deelnames in Tokio (2021), Rio de Janeiro (2016), Londen (2012) en Peking (2008). Zijn beste resultaat op de Spelen tot nu toe is brons in Peking. Het winnen van olympisch goud is een langgekoesterde droom van Djokovic, die eerder dit jaar aangaf dat dit zijn prioriteit heeft.
Het olympische tennistoernooi vindt plaats van 27 juli tot en met 4 augustus in het Roland Garros-stadion. De Nederlandse tennisselectie voor de Spelen wordt binnenkort ook bekendgemaakt.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties