Djokovic geeft duidelijkheid over deelname Wimbledon: 'Dat is de voorwaarde'

Sportnieuws
vrijdag, 28 juni 2024 om 10:15
copyright proshots 24966281
Novak Djokovic zal alleen deelnemen aan Wimbledon als hij fit genoeg is om voor de titel te strijden. Begin deze maand onderging de Serviër succesvol een operatie voor een gescheurde meniscus.
'Ik doe alleen mee als ik weet dat ik in staat ben om ver te komen in het toernooi en om voor de titel te strijden. Dat is de voorwaarde,' vertelt Djokovic aan de BBC. De 37-jarige Djokovic moest zich begin deze maand terugtrekken uit Roland Garros vanwege een scheur in zijn meniscus die hij in de vierde ronde opliep. De 24-voudig Grand Slam-winnaar werd in Parijs geopereerd en hervatte vorige week zijn training.

Djokovic gaat voor Olympisch goud

'Als ik het gevoel heb dat ik mijn beste niveau kan bereiken of benaderen, zal ik spelen. Zo niet, dan geef ik iemand anders de kans om te spelen,' zegt Djokovic. 'De revalidatie verloopt goed.' Hoewel het nog onduidelijk is of Djokovic op Wimbledon zal spelen, neemt hij deze zomer sowieso deel aan de Olympische Spelen. De nummer twee van de wereld neemt in Parijs deel aan zijn vijfde Spelen. Zijn beste olympische resultaat is brons in 2008.
Wimbledon begint maandag 1 juli. Djokovic heeft het Grand Slam-toernooi in Londen zeven keer gewonnen, voor het laatst in 2022.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties