Dit is wat er écht gebeurd is tussen Ten Hag en Jadon Sancho: 'De verkeerde speler gekocht'

Sportnieuws
vrijdag, 14 juni 2024 om 12:00
greenwood
Erik ten Hag en Jadon Sancho zijn niet de beste vrienden, maar na lang speculeren lijkt de waarheid nu dan toch echt boven water. Lauri Whitwell van The Athletic heeft in een seizoensanalyse over Manchester United aandacht besteed aan de kwestie-Sancho en is er van overtuigd de waarheid in handen te hebben.
Na de wedstrijd tegen Arsenal maakte Ten Hag de reden bekend waarom Sancho niet op de bank zat. Zoals bekend reageerde Sancho daar geprikkeld op en deed hij zijn woordje via X. 'Voor de wedstrijd tegen Arsenal in september, tijdens een training, was Jadon Sancho niet bereid om als tegenstander in de oefenpartij druk te zetten op de manier waarop Erik ten Hag dat wilde', leest Whitwells analyse. Dat meningsverschil ging vervolgens van kwaad tot erger.

Weglopen van de training 

'Sancho kreeg de kans om de training vroegtijdig te beëindigen en benutte die kans door van het veld te lopen. Daarom verwees Erik ten Hag naar zijn trainingsniveau in dat beroemde interview', schrijft de Engelse journalist stellig. Het probleem met Sancho speelde al een geruime tijd; de Engelsman moest het seizoen 2022/2023 namelijk bijna in zijn volledigheid aan zich voorbij laten gaan door mentale problemen.

Probleem duurt voort 

Het probleem speelt zich eigenlijk al sinds het begin van de carrière van Ten Hag bij United. 'Na de tweede wedstrijd van Erik ten Hag bij United, uit tegen Brentford, vertelde Sancho aan Ten Hag dat United de verkeerde speler (Sancho zelf, red.) had gekocht, omdat hij liever op links speelt dan op rechts. Dit is de reden waarom Ten Hag besloot Antony te contracteren in de resterende dagen van de transferperiode.' Naar alle waarschijnlijkheid zal Sancho de club komende zomer voor een bedrag rond de veertig miljoen euro verlaten.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Zet 5 euro in en krijg 50 euro aan free bets! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties