Direct ophef op Roland Garros: Oekraïense weigert hand te geven aan Sabalenka

Sportnieuws
zondag, 28 mei 2023 om 16:32
copyright proshots 20868475
Titelkandidate Aryna Sabalenka is goed van start gegaan op Roland Garros. Binnen een mum van tijd was de Wit-Russische klaar met tegenstandster Marta Kostjoek, 6-3 6-2. Na afloop van het duel was er veel consternatie over de weigering van Kostjoek de hand te schudden van haar opponente.
Na afloop liep Kostjoek niet naar het net, maar direct naar de umpire en vervolgens naar haar bankje. Ze verliet niet veel later de baan, het Court Philippe Chatrier. 'Als ze zich er beter bij voelt mij geen hand te geven, kan ik daarmee leven', had Sabalenka vooraf al laten weten.
'Ik kan me goed voorstellen wat voor berichten ze uit haar vaderland zou krijgen als ze mij een hand zou geven', aldus Sabalenka. 'Daarom begrijp ik het wel. Maar tegelijkertijd vind ik dat sport en politiek gescheiden moeten zijn. Wij zijn maar atletes. Maar als ze mij haat, oké, ik kan er niks tegen doen.'
De oorlog in Oekraïne zorgt met name in het vrouwencircuit voor veel spanningen, ook omdat de tennisbond WTA volgens sommige speelsters tekortschiet in het verdedigen van de Oekraïense tennissters.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties