Derksen heeft genoeg van 'lichtgeraakte' bondscoach: 'Koeman is Koeman niet meer'

Sportnieuws
dinsdag, 09 juli 2024 om 14:10
copyright proshots 24815259
Johan Derksen heeft zich maandag geïrriteerd uitgelaten over de bezwaarde mediahouding van Ronald Koeman. De bondscoach van het Nederlands elftal laat zich volgens Derksen ontzettend kennen als het op kritiek aankomt, omdat hij zich afzet tegen de scherpe houding van sommige Nederlandse journalisten. Eerder betoogden de mannen van Vandaag Inside Oranje al dat de 'oude' Ronald heel anders op vragen en opmerkingen zou reageren dan de Koeman die we nu meemaken.
'Ik vind het echt storend van Koeman dat hij nou weer de kaart respect trekt', begint Derksen maandagavond. De VI-coryfee verwijst daarmee naar de kritiek van de bondscoach op de felle aanpak van journalisten, die hem en sommige spelers bij vlagen het vuur aan de schenen leggen. 'Koeman is Koeman niet meer', moppert hij. 'Het is een hele saaie brombeer geworden, die geen verrassende beslissingen neemt'.

Kritiek moet kunnen

Derksen stoort zich eraan dat het soms lijkt alsof we 'die kornuiten' moeten aanbidden, terwijl er in feite genoeg op hun spel aan te merken valt. René van der Gijp is het met hem eens, en verwijst naar de slechte optredens van Steven Bergwijn en Xavi Simons tegen Turkije. 'Dan moet je dat gewoon kunnen zeggen', klinkt het.

'Het mag iets minder'

Koeman kaartte maandag tijdens een persmoment nog eens aan waarin voor hem het probleem schuilt. 'Ik denk dat het vooral is dat iedereen een podium heeft of krijgt en dat [mensen] van alles en nog wat roepen', vertelde hij SBS-Oranjereporter Noa Vahle. 'Dan denk ik wel eens: het mag wel iets minder'.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties