'De top moet eruit, dus dat zou dan Hendriks of Mislintat moeten zijn'

'De top moet eruit, dus dat zou dan Hendriks of Mislintat moeten zijn'

Frits Barend is van mening dat niet Maurice Steijn, maar iemand(en) uit de top van Ajax het veld moet ruimen, zo laat hij blijken bij Op1. De oefenmeester had immers geen inspraak in het transferbeleid en werd met spelers opgezadeld.

De journalist denkt dan ook niet aan Steijn als vertrekkende persoon binnen Ajax, maar eerder aan Sven Mislintat. 'Als hij zijn eigen belang gediend heeft met een transfer, is hij niet meer houdbaar. Steijn moet er niet uit bij Ajax, want die kan er niks aan doen. Hij moet werken met het materiaal dat hem geboden is. De top moet eruit, dus dat zou dan Hendriks of Mislintat moeten zijn. Zij hebben deze situatie gecreëerd en zouden daarvoor in aanmerking moeten komen.'

Willem Vissers is eveneens aanwezig in de uitzending en ziet in Ajax een club die talent heeft voor 'zelfdestructie'. Dat het momenteel zo slecht gaat in Amsterdam, wordt volgens hem in de rest van Nederland niet bepaald erg gevonden. 'Het zorgt voor veel leedvermaak bij andere clubs. Ajax is in principe de grootste club en de meest trotse club. Ze zijn altijd heel arrogant als het goed gaat, maar als je dan een keer valt, vinden veel mensen het natuurlijk leuk om je nog een tik na te geven.'

Onrust binnen Ajax

Inmiddels is eenieder in afwachting op wat er gaat gebeuren bij Ajax. Afgelopen maandag zou Mislintat binnen de clubleiding steun hebben gezocht om Steijn te ontslaan, terwijl de directeur er zelf ook niet al te best meer opstaat. Ajax is een onderzoek naar de Duitser gestart, omdat er mogelijk belangenverstrengeling in zijn werk was geslopen. Hij trok Borna Sosa aan namens Ajax, maar handelde die deal af met zaakwaarnemer Arthur Beck - werkzaam bij AKA Global, een Duits zaakwaarnemerskantoor. Het probleem: het zaakwaarnemerskantoor heeft aandelen in Matchmetrics, een bedrijf waarvan Mislintat over 35 procent van de aandelen beschikt.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties