Update | Manchester United moet fors in de buidel tasten voor De Ligt

Sportnieuws
dinsdag, 02 juli 2024 om 12:05
copyright proshots 22475586
Manchester United wil alles op alles zetten om Matthijs de Ligt binnen te halen. Mike Verweij van De Telegraaf meldt dat de club van manager Erik ten Hag al een aanbod aan de Nederlandse verdediger van Bayern München heeft gedaan om te tekenen tot 2029. Verweij sprak bronnen rondom Manchester United die hem vertelden dat het spoedig tot een akkoord zal komen met de speler.
De Ligt is daarna in afwachting van overeenstemming tussen beide clubs. Manchester United en Bayern München voeren al gesprekken over de hoogte van de transfersom van de EK-ganger, die in Beieren tot de zomer van 2027 vastligt. Ten Hag voerde al meerdere gesprekken met De Ligt.
De Nederlandse manager had afgelopen seizoen gigantische personele problemen op verdedigend vlak. Hij moest mede dankzij een vloedgolf aan blessures gebruik maken van meer dan dertig combinaties in zijn verdediging. De Ligt is daardoor gebombardeerd tot prioriteit nummer één van Manchester United. Hij moet hoogstwaarschijnlijk de vervanger worden van Raphaël Varane, die aan het eind van het seizoen uit zijn contract liep.
De Ligt en Ten Hag kennen elkaar nog van hun gezamenlijke tijd bij Ajax, waar de nu 24-jarige De Ligt als zeventienjarige doorbrak in het eerste elftal en grote successen kende. Hij verkaste in de zomer van 2019 voor 85,5 miljoen euro naar Juventus, waar hij 117 wedstrijden voor speelde. Daarna pikte Bayern München hem op voor 67 miljoen euro, waar hij mits fit doorgaans basisspeler is.
Update | 2 juli, 11:55u: Florian Plettenberg van Sky Deutschland heeft inmiddels ook onthuld aan wat voor bedrag we bij de op handen zijnde transfer moeten denken. United zou minimaal 50 miljoen euro voor de verdediger moeten overmaken, leest het op X. Daar komen vervolgens nog bonussen bij.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties