De Bruyne neemt het op voor uitgefloten Belgische selectie: 'Deze groep verdient dit niet'

Sportnieuws
donderdag, 27 juni 2024 om 11:07
copyright proshots 21919730
In plaats van een feestje te vieren omdat hun land zich geplaatst had voor de achtste finale van het EK 2024, keerden de Belgische fans zich tegen de eigen ploeg door de spelers na afloop van het bloedeloze gelijkspel tegen Oekraïne keihard uit te fluiten. Aanvoerder Kevin de Bruyne stuurde de selectie direct naar binnen en verklaart nu zijn nader. 'Als je onze prestaties van nu vergelijkt, met die op het WK in Qatar: da’s toch een stuk beter.
België hoefde achteraf gezien door de remise tussen Roemenië en Slowakije alleen maar te winnen van Oekraïne om groepshoofd te worden en ploegen als Frankrijk, Portugal, Spanje en Duitsland te ontlopen tot en met de finale. Bondscoach Domenico Tedesco stelde dan ook dat België niet zou rekenen en vol voor de winst zou gaan tegen Oekraïne, maar daar was op het veld bitter weinig van terug te zien.
De Bruyne zag dat anders. 'We hebben echter tot de 80ste minuut geprobeerd om te scoren. Carrasco schoot twee keer op doel, Doku gaf een goeie voorzet. Daarna was het beter om geen risico’s meer te nemen. In de oefenwedstrijd tegen Engeland in maart slikten we in de slotseconde een tegendoelpunt van Bellingham. Als dat nu gebeurde, mochten we naar huis. Ik zag hier echt drie duels lang een ploeg die alles gaf. Je kunt hen niets verwijten', is de aanvoerder mild voor zijn ploeggenoten.
Na afloop van de wedstrijd, toen duidelijk werd dat de meegereisde fans niet zaten te wachten op een feestje, stuurde De Bruyne zijn teamgenoten direct naar de kleedkamer. Daar kwam de motie van afkeuring van de fans aan als een mokerslag, zo onthult hij. 'Het was veel te stil in de kleedkamer. Ik heb niemand een klein beetje zien genieten, terwijl deze groep dat toch verdient. Zeker na het verlies tegen Slowakije in de eerste wedstrijd hebben we daarna relatief goed gespeeld. Als je onze prestaties van nu vergelijkt, met die op het WK in Qatar: da’s toch een stuk beter', doelt de Manchester City-middenvelder op de uitschakeling in de groepsfase vorig WK.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties