Databureau dicht Oranje grootste kans op finaleplek toe

Sportnieuws
woensdag, 03 juli 2024 om 12:25
copyright proshots 25662262
Sinds het Nederlands elftal zijn vervolgroute in het EK-speelschema kent, reppen steeds meer mensen van een mogelijke finale. Met Roemenië en nu Turkije hebben we het getroffen, is de teneur, ook al spelen we daarna misschien tegen het (normaal gezien) te vrezen Engeland. Ook bij databureau Nielsen's Gracenote worden de kansen van Oranje op steeds grotere waarden schat. Sterker nog, de kans dat het Nederlands elftal de finale haalt is volgens het bureau het grootst van alle landen die nog in de race zijn.
Bij de actuele statistieken van het databureau wordt onder meer onderscheid gemaakt tussen de kans op een finaleplek en de kans op toernooiwinst. Gaat het puur om de kans op een finaleplek, dan is Nederland lijstaanvoerder: Gracenote dicht ons maar liefst 38 procent kans toe. Deze statistiek is ongetwijfeld beïnvloed door de prestaties van de Engelsen, die tegen Slowakije door het oog van de naald kropen.

Nederland derde

Spanje heeft de grootste kans om het EK te winnen, stelt het bureau. Duitsland staat tweede op de lijst (17 procent), daarna komen Nederland (16,5), Frankrijk (16,4), Engeland (11,9), Portugal (8), Zwitserland (7) en Turkije (4,5) voorbij. 

Pittige linkerhelft

In de linkerhelft van het schema moeten vier toplanden vrijdag een felle strijd aangaan om een plekje in de halve finale. Frankrijk vervolgt zijn campagne na de winst op de Belgen tegen het schutterende Portugal, terwijl het thuisland het opneemt tegen Spanje. Volgens veel voetbalvolgers zijn de twee laatstgenoemde titelkandidaten precies de twee landen die tot nu toe het fraaiste voetbal laten zien.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties