Darter ziet WK-deelname in gevaar komen door verdenking matchfixing

Darter ziet WK-deelname in gevaar komen door verdenking matchfixing

Prakash Jiwa moet hopen dat hij volgende maand aan de start kan staan van het WK Darts. De vooruitzichten zijn somber nu de Indiase deelnemer is geschorst op verdenking van matchfixing. Jiwa is niet de enige die onder de loep van de Darts Regulation Authority (DRA) ligt: ook de gangen van collega-darters Andy Jenkins en Jack Main worden momenteel onderzocht.

De 53-jarige Jiwa debuteerde vorig jaar op het prestigieuze eindtoernooi, en had zich ook voor deze editie al geplaatst. In 2023 verloor de Indiase darter direct zijn eerste ronde-partij, en nu moet hij dus vrezen dat hij überhaupt niet in actie zal kunnen komen: de DRA heeft namelijk vastgesteld dat er tijdens de MODUS Super Series (een serie toernooien voor spelers die geen tourkaart hebben voor de PDC-toernooien) verdachte weddenschappen zijn afgesloten.

Van Barneveld

Niet alleen Jiwa zou bij deze weddenschappen betrokken zijn geweest, ook Andy Jenkins zal zijn daden waarschijnlijk snel moeten verantwoorden. De Brit dart al jaren geen WK's meer, maar deed dat in het verleden meermaals. In 2007 gooide hij zelfs een halve finale-partij tegen Raymond van Barneveld. Zowel Jiwa als Jenkins kan besluiten om tegen de voorgestelde schorsing in beroep te gaan. Als eerstgenoemde dat niet doet, is de vraag wat er met zijn WK-ticket zal gebeuren. Het ligt voorlopig in de lijn der verwachting dat er snel een plek op het eindtoernooi vrijkomt.

Derde schorsing

De derde darter die door de DRA is geschorst, is Jack Main. Ook hij zou verdacht gokgedrag hebben laten zien tijdens de MODUS Super Series. De Brit moet zijn pijlendoosje voorlopig opbergen en kan een hoorzitting tegemoet zien.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties