'Danny Blind is de beste bondscoach waaronder ik heb gevoetbald'

'Danny Blind is de beste bondscoach waaronder ik heb gevoetbald'

Daley Blind zegt dat Louis van Gaal en zijn vader Danny Blind de beste bondscoaches zijn waar hij onder heeft gevoetbald. Dat zegt de 33-jarige verdediger in een interview met de Telegraaf. Blind kan onder Ronald Koeman zijn 100ste interland spelen. Desondanks hoort Koeman niet bij zijn top twee.

Als gevraagd wordt naar zijn beste bondscoach heeft Blind een verrassend antwoord. 'Daar overval je me mee. Dat is een gewetensvraag. Ik moet misschien Louis van Gaal zeggen, maar zeg Louis van Gaal en mijn vader Danny, hoewel we in de tijd van mijn vader niet in een goede fase zaten met Oranje en we niet goed presteerden.'

Daley legt zijn keuze uit: 'Een combinatie van die twee is het beste. Het groepsproces met Van Gaal, terwijl mijn vader mijn beste persoonlijke trainer is. Van kleins af aan. Door zijn lessen ben ik de voetballer geworden die ik ben geworden. M’n beste trainer ooit.'

Danny Blind zou na het EK 2016 Guus Hiddink opvolgen als bondscoach. Hij werd echter al in augustus 2015 bondscoach, nadat Hiddink opstapte. Toen stond Oranje derde in de poule, achter Ijsland en Tsjechië. Het Nederlands Elftal had echter nog alle kans op het halen van het EK, maar onder Blind senior ging het nóg slechter. Het Nederlands Elftal verloor onder zijn leiding van Ijsland (1-0), Turkije (3-0) en Tsjechië (2-3). Alleen tegen Kazachstan werd gewonnen (1-2). Toch mocht Blind aanblijven voor de kwalificatie van het WK 2018.

Dat was echter ook geen onverdeeld succes. Na vijf wedstrijden werd Danny Blind ontslagen. Een 2-0 verlies tegen Bulgarije was de druppel die de emmer liet overlopen, na eerder al kansloos te hebben verloren van Frankrijk en gelijkgespeeld te hebben tegen Zweden. Mede door zijn onkunde liep Oranje ook dat eindtoernooi mis. Zijn opvolger Dick Advocaat won vier van de vijf wedstrijden, maar dat was niet genoeg om het WK nog te halen.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.