Collin Veijer zet ronderecord neer in Duitsland en pakt poleposition in spectaculaire kwalificatie

Sportnieuws
zaterdag, 06 juli 2024 om 14:45
copyright proshots 22180395
Collin Veijer heeft op de Sachsenring in Duitsland zijn eerste poleposition van 2024 weten te veroveren, voor zijn rivaal David Alonso. De Nederlander, die vorige week nog indruk maakte tijdens de TT van Assen, liet zien absoluut voor de titel mee te strijden met een indrukwekkende prestatie tijdens de kwalificatie.
De sessie begon met achttien rijders die streden om de felbegeerde pole-position, met Adrian Fernández die sterk uit de startblokken kwam met een tijd van 1.25.750. Echter, WK-leider David Alonso dook meteen daaronder met 1.25.456. Veijer's eerste poging zette hem op de tweede plaats, anderhalve tiende achter Alonso, maar zijn tweede snelle ronde van 1.25.385 bracht hem naar de top van het klassement. Veijer keerde triomfantelijk terug naar de pits als snelste, gevolgd door Alonso, Luca Lunetta, Fernández en José Antonio Rueda.

Veijer rijdt ronderecord

In de laatste vijf minuten van Q2 keerden de coureurs terug voor hun tweede runs. Fernández klom naar de tweede plaats, slechts 0.001 seconde achter Veijer, terwijl Rueda, ondanks hinder, derde werd op 0.003 seconde. Alonso wist echter de leiding terug te nemen met een snelle ronde van 1.25.221, met Lunetta op slechts één duizendste achterstand. Veijer, die later aan zijn tweede run begon, verbeterde zijn eigen ronderecord met 1.24.885 en veroverde daarmee de pole-position voor de Moto3-race in Duitsland.
De Moto3 Grand Prix van Duitsland zal plaatsvinden op zondag om 11.00 uur, waarbij alle ogen gericht zullen zijn op de opkomende strijd tussen de jonge talenten op de Sachsenring.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties