Charles Leclerc hoopt in 2024 op nieuwe Ferrari-bolide: 'Zo snel mogelijk testen'

Charles Leclerc hoopt in 2024 op nieuwe Ferrari-bolide: 'Zo snel mogelijk testen'

Charles Leclerc heeft aangegeven dat de auto van Ferrari in 2024 heel anders zal zijn in vergelijking met de bolide van dit seizoen. Dat moet betekenen dat het team het gevecht aan kan gaan met Red Bull Racing. De Monegask staat alvast te springen om de nieuwe auto te testen in de simulator.

Ferrari heeft de races na de winterstop gebruikt om meer te leren over de auto voor volgend jaar. Na initiële onvrede en frustratie over de prestaties pakte teamgenoot Carlos Sainz onlangs voor de tweede keer poleposition (en won hij in Singapore). Leclerc kijkt op zijn beurt alvast vooruit: 'Na Monza begrepen we meer dingen die goed zijn voor dit jaar, maar vooral over het ontwerp van de auto voor volgend jaar, wat positief is', zegt hij bij RaceFans. 'Het project voor 2024 is heel anders dan de auto die we dit jaar hebben. De huidige vorm bevestigt dat het een goede keuze is geweest wat we voor volgend jaar hebben gedaan. Hoe meer we nu leren, des te meer details we kunnen afwerken, wat superbelangrijk is.'

Geduld is een schone zaak

Er is echter ook een beperkende factor voor de Italiaanse formatie. Het budgetplafond zorgt ervoor dat Ferrari niet op dezelfde snelheid kan ontwikkelen als vroeger. 'Je moet een beetje meer geduld hebben, maar ik denk dat het hetzelfde is voor iedereen', merkt Leclerc op. De Monegask heeft naar eigen zeggen wel voldoende reden om positief te zijn over de kansen voor volgend seizoen. 'We hebben nog steeds de simulator om die dingen te testen, dus ik kan virtueel enthousiast zijn tot volgend jaar. Ondertussen moet ik gewoon het beste doen met wat we op dit moment hebben.'

Tegelijkertijd moet de Ferrari-coureur toegeven nog niet het volledige beeld te hebben. Het enige wat hij zeker weet, is dat de auto heel anders aan moet voelen volgend seizoen. 'Ik breng alleen de woorden van Fred (Vasseur, red.) over dat we zeggen dat het project voor volgend jaar heel anders is. Als coureurs geven we natuurlijk aan wat de zwakke punten van deze auto zijn. De ingenieurs werken eraan en ze vertelden me dat het behoorlijk anders zal zijn voor volgend jaar. Nu wacht ik gewoon op de mogelijkheid om de auto zo snel mogelijk op de simulator te testen', aldus de meervoudig racewinnaar.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties