Buitenlandse media: Verstappen de enige die Red Bull overeind houdt, Pérez krijgt een 2

Sportnieuws
dinsdag, 09 juli 2024 om 9:43
copyright proshots 25582198
Na de Grand Prix van Groot-Brittannië lag de meeste aandacht van de buitenlandse media bij racewinnaar Lewis Hamilton, maar over de prestatie van Max Verstappen was men in het buitenland niet eensgezind. In Italië herkende men de klasse van de regerend wereldkampioen, maar verder liep Verstappen de podiumplekken qua rapportcijfers mis. Over Sergio Pérez waren de buitenlandse media wel unaniem: de Mexicaan ontving louter dikke onvoldoendes.

La Gazzetta dello Sport (Italië) - 9

Het Italiaanse La Gazzetta dello Sport vond dat de twee succesvolste coureurs uit het huidige veld de hoogste waarderingen verdienden. Hamilton ontving een 10. 'Onder de lastigste omstandigheden herrees de zevenvoudig wereldkampioen zijn klasse', schrijft het Italiaanse medium. 'Hij is een regenkoning, net als zijn idool, Ayrton Senna, en een ware meester van het bandenmanagement. Ware kampioenen laten zich zien op de momenten dat het erom gaat. Sir Lewis had geen beter moment kunnen uitkiezen om weer te winnen, dan door in Silverstone de recordhouder te worden', zo wordt verwezen naar het feit dat Hamilton de eerste coureur ooit is die één Grand Prix negen keer won.
Verstappen was best of the rest met een 9. 'Als er een paar ronden extra waren geweest, had hij zijn aartsrivaal misschien meer teleurstelling kunnen bezorgen', weet men in Italië. Verstappen haalde Lando Norris met vier ronden te gaan in, en was daarna het gat naar Hamilton aan het dichten. 'Red Bull zinkt alleen niet vanwege zijn talent, en het strategische team in de garage.' La Gazzetta erkende met tweemaal een 8 ook de klasse van Nico Hülkenberg en Oscar Piastri, terwijl Norris maar een 6 kreeg. Charles Leclerc en Sergio Pérez scoorden onvoldoendes met een 5 en een 4.
De tekst gaat verder onder de afbeelding.
Verstappen is de enige buitenlander op een Brits feestje.

The Race (Groot-Brittannië) - 5e plek

Journalist Edd Straw van The Race deelt geen cijfers uit aan de coureurs, maar rangschikt ze van goed naar slecht. De Britse journalist zag maar liefst vier coureurs die het beter gedaan zouden hebben dan de wereldkampioen. Hamilton was de niet al te verrassende nummer één. Alexander Albon werd met een tweede plek beloond nadat hij met een negende positie in de race het puntentotaal van het team beloonde. Nico Hülkenberg - voor het tweede weekend op rij goed voor P6 - completeerde het podium.
Achter polesitter George Russell is Verstappen terug te vinden op de vijfde stek. 'Verstappen deed het geweldig door een vierde startplek te redden, ondanks vloerschade in Q1. Dat hij die vloerschade opliep was echter eraan te wijten dat hij te aanvallend reed in de regen in Copse, en dus door de grindbak schoot', luidt de kritiek van Straw. 'Hij reed ook een uitstekende race, en met een paar ronden extra had hij Hamilton kunnen uitdagen. Dat praat de kwalificatiefout niet helemaal goed, maar verder was hij uitmuntend. Zijn fout in Q1 kost hem een betere ranking.'
Lando Norris, Carlos Sainz, en Oscar Piastri volgen op plekken zes tot en met acht. Pierre Gasly werd na een dramatisch weekend vol problemen niet beoordeeld, waardoor Pérez met de negentiende plek de hekkensluiter was. De Q1-uitschakeling van de Mexicaan wordt onvergeeflijk genoemd. Het enige lichtpuntje: Pérez beschikt nu wel weer over nieuwe motoronderdelen.

Auto Motor und Sport (Duitsland) - 8

Bij het Duitse Auto Motor und Sport deelde journalist Michael Schmidt tweemaal een 10 en tweemaal een 9 uit. Verstappen moest genoegen nemen met een 8. De tienen gingen naar Hamilton en landgenoot Hülkenberg. 'De laatste 945 dagen zijn pijnlijk geweest. Hamilton won op 5 december 2021 voor het laatst een Grand Prix', opent Schmidt. 'Dit jaar is er ook het interne duel. Mercedes-collega George Russell vergrootte de voorsprong tot 10-2 in het kwalificatieduel op Hamiltons favoriete circuit. Russell stond in het kampioenschap ook 26 punten voor Hamilton.'
Doordat Hamilton won en Russell uitviel is het verschil gekrompen tot slechts één puntje. 'De jongste van beide coureurs leidde de eerste zeventien ronden, maar daarna liet de nu 104-voudig Grand Prix-winnaar zien waar hij toe in staat was. In de kritieke fase van de race, toen de baan te nat was voor slicks maar te droog voor intermediates, haalde Hamilton Russell in. Daarna was Hamilton het ijzer in het vuur voor Mercedes voor de zege.'
De tekst gaat verder onder de afbeelding.
Silverstone was Hamiltons feestje.
'In de laatste stint vertrouwde Mercedes op de zachte banden. McLaren deed dat met Norris ook, maar Hamilton gebruikte de zachtste Pirelli-band met veel gevoel tot de finish, en hield Verstappen op afstand. Daar slaagde Norris niet in. Dat Hamilton zijn droogte beëindigde in Silverstone was een modern Formule 1-sprookje. Er waren meer dan genoeg tranen', weet Schmidt. 'Naast Hamilton verdiende alleen Hülkenberg de topscore. Hij zit in de vijfde snelste auto van het veld, en afgelopen jaar stond Haas nog hopeloos achteraan.' Achter Hamilton en Hülkenberg kregen Albon en Russell een 9. Pérez kreeg met een 3 de laagste score.

Autosport (Groot-Brittannië) - 7

Het Britse Autosport geeft maar zelden een 10, en maakte zelfs voor Hamilton in Engeland geen uitzondering. Dat hij in de kwalificatie verslagen werd door Russell kostte Hamilton de maximale score. Verstappen kreeg een 7, al waren de lezers van Autosport met een 7,61 positiever. 'Hij droeg bij aan de strategische keuzes, die ijzersterk waren: zijn timing was perfect, en zijn snelheid op de harde band dwong Hamilton en Norris om de banden zwaar te belasten.'
Verstappen krijgt wel aftrek vanwege zijn kwalificatie. 'De kwalificatie was chaotisch na een uitstapje in Q1, waarbij hij zijn vloer flink beschadigde, en met zijn zwakke race pace kon hij weinig, maar een sterke laatste stint redden hem.' Ook Norris kreeg een 7, terwijl Hülkenberg net als Hamilton een 9 kreeg. Pérez werd met een 2 genadeloos afgefakkeld, terwijl ook potentiële vervanger Daniel Ricciardo niet meer dan een 4 kreeg.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties