Buitenlandse media spaart Oranje niet; maar liefst zeven onvoldoendes als rapportcijfer

Sportnieuws
zondag, 07 juli 2024 om 11:01
copyright proshots 25704291
Een benauwde 2-1 overwinning op Turkije heeft het Nederlands elftal een plaats opgeleverd in de halve finales op het EK 2024. Waar de ploeg van bondscoach Ronald Koeman tegen Roemenië een ijzersterke pot speelde, ging het tegen de Turken een stuk moeizamer. De vechtlust en goede wissels van Koeman deden het duel echter na rust kantelen. De buitenlandse media was niet onder de indruk van Oranje en deelden zeer lage rapportcijfers uit.
Memphis Depay kent nog geen gelukkig toernooi in Duitsland en speelde tegen Turkije een matige wedstrijd. De aanvaller kreeg het volste vertrouwen van Koeman en werd pas na 87 minuten gewisseld. Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws is het niet terecht dat Depay zoveel krediet heeft. 'Memphis voetbalde als de Nederlandse Ronaldo. Hij was eerder een vloek voor zijn eigen team dan een zegen. De hand boven het hoofd gehouden door de bondscoach.'
In Frankrijk was L'Équipe niet mals in het uitdelen van de rapportcijfers. Het gehele middenveld en de complete voorhoede kreeg een onvoldoende. Ook Denzel Dumfries werd niet gespaard. Hij kreeg samen met Jerdy Schouten, Xavi Simons en Steven Bergwijn een 4 als rapportcijfer. Cody Gakpo, Tijjani Reijnders en Memphis Depay scoorden met een 5 ook niet voldoende.
Volgens de toonaangevende Franse krant was man of the match Stefan de Vrij de beste speler op het veld. De verdediger van Inter kreeg een 8. Zijn maatjes in de defensie, Virgil van Dijk en Nathan Aké, moesten het doen met een 6. Doelman Bart Verbruggen noteerde een 7. Dat cijfer werd ook uitgedeeld aan Koeman. Bij de Turken maakten Arda Güler en Alper Yilmaz indruk. Zij kregen beide een 7.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties