Brobbey beschuldigt van bewuste actie op RKC-doelman Vaessen: 'Hij wilde hem pijn doen'

Brobbey beschuldigt van bewuste actie op RKC-doelman Vaessen: 'Hij wilde hem pijn doen'

Brian Brobbey wordt door oud-spits Harry van der Laan beschuldigt dat hij opzettelijk doorliep op RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen tijdens de wedstrijd tussen RKC en Ajax van afgelopen zaterdag. Brobbey wordt stevig bekritiseerd door Van der Laan bij FC Rijnmond, die ervan overtuigd is dat de spits de botsing had kunnen vermijden. In de podcast Kick-off van De Telegraaf nemen Mike Verweij en Valentijn Driessen daarentegen juist de verdediging van Brobbey op zich.

De schrik was enorm zaterdagavond toen Brobbey, laat in de wedstrijd tussen RKC en Ajax (stand 2-3), na een slechte aanname doorliep op Vaessen. Op foto's van het moment is te zien dat de schoen van de Ajax-spits het hoofd van de RKC-keeper raakte. 'Iedereen sprak van een ongelukkige botsing, maar dit heeft niets met een ongelukkige botsing te maken,' aldus Van der Laan bij FC Rijnmond. 'Hij had de keeper gewoon kunnen ontwijken. Hij had over hem heen kunnen springen of er ruim omheen kunnen gaan.'

Van der Laan, die als spits uitkwam voor Feyenoord, FC Den Bosch en ADO Den Haag, herkent de situatie uit zijn eigen carrière. 'Ik heb dit tientallen keren meegemaakt. Normaal gesproken pakt de keeper de bal en spring je eroverheen. Dat deed hij niet. Hij schopte zelfs nog even kort tegen zijn hoofd. Dit is gewoon een zeer ernstige overtreding. Hij wil hem niet doodschoppen, maar hij wil Vaessen wel pijn doen.'

In de podcast Kick-off klinkt een heel andere mening. 'Dit heeft hij absoluut niet opzettelijk gedaan,' zegt Verweij stellig. 'Dat past niet bij deze jongen.' Driessen voegt eraan toe: 'Je kon ook zien dat hij het niet met opzet deed.' Zondagavond kwam het nieuws naar buiten dat Vaessen het ziekenhuis heeft verlaten. De doelman maakt het naar omstandigheden goed. 'Er waren geen bloedingen of andere ernstige verwondingen te zien,' aldus RKC-aanvoerder Michiel Kramer bij NOS Studio Voetbal.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties