Britse kranten eensgezind: 'Verstappen hoeft dit keer niet op warm welkom te rekenen'

Sportnieuws
woensdag, 03 juli 2024 om 13:23
copyright proshots 25639438
Drie dagen na het incident tussen Max Verstappen en Lando Norris wordt er nog altijd veel gepraat over wiens schuld het was, of het voorkomen had kunnen worden, en hoe het nu verder gaat. Met name omdat het Formule 1-veld dit weekend neerstrijkt op Silverstone, in het thuisland van Norris en McLaren. De kranten uit Groot-Brittannië voorspellen geen warm welkom voor de Nederlander.
Verstappen was al niet geliefd in Groot-Britannië vanwege de titelstrijd met Lewis Hamilton in 2021. In de openingsronde van de race op Silverstone dat jaar raakten Hamilton en Verstappen elkaar en schoof de Nederlander op hoge snelheid door het grind en tegen de bandenstapel. Na afloop moest hij gecheckt worden in het ziekenhuis vanwege een crash van 51G. Het moment zorgde voor een omslagpunt in het 2021-seizoen. Niet alleen betreffende de sfeer tussen de twee teams, maar ook tussen de verschillende fans, met name sommige Britten, die Verstappen sindsdien niet helemaal meer lijken te respecteren.

Ongelukkige timing

Vanzelfsprekend wordt niet iedereen daarbij over één kam geschoren, er zijn nog wel Britten die Verstappen respecteren, zoals voormalig F1-teammanager Peter Windsor. Van velen uit Groot-Brittannië kreeg Verstappen echter een lading kritiek na het incident in Oostenrijk, waarbij Norris en Verstappen elkaar raakten. De timing is een beetje ongelukkig, aangezien de coureurs vanuit Spielberg direct doorgaan naar Silverstone. 'Voor het eerst in dit dominante Red Bull-tijdperk worden er vraagtekens achter Verstappens racevaardigheden gezet', schrijft The Independent.
'2021 was het seizoen dat iedereen zich het meest herinnert vanwege de spannende gevechten tussen Hamilton en Verstappen, maar daarbinnen waren een paar manoeuvres die op het randje waren. In Brazilië dat jaar bleef Verstappen onbestraft toen hij Hamilton van de baan duwde', schrijft de Britse krant. The Independent vreest dat het incident, net als in 2021, een omslagpunt heeft veroorzaakt en dus de toon zal zetten. 'Norris zal wanhopig zijn om zijn pace om te zetten in zeges. Geen enkele plek is daar geschikter voor dan Silverstone. Verstappen is daar ook niet bepaald de populairste man.'

Confrontatie op de track

The Daily Mail en The Daily Express zijn het met hun collega's van The Independent eens. Ze vragen zich ook af wat het betekent voor de vriendschap tussen Verstappen en Norris. De Brit kondigde na afloop aan dat hij al zijn respect voor Verstappen zou verliezen als de 26-jarige niet zou erkennen dat hij de race heeft verpest. 'Verstappen kreeg een straf van tien seconden voor het incident, want de stewards besloten dat hij degene was die fout zat', schrijft The Daily Express. 'Verstappen kwam weer de baan op om als vijfde te finishen, terwijl de woedende Norris uit zijn McLaren stapte en de finish niet haalde.'
Norris liet over de boordradio weten dat ze er maar beter mee op konden houden om de motor te sparen. Op dat moment waren er echter nog maar acht ronden te gaan. 'De Brit zet Verstappen al weken onder druk en tot zondag was alles goed verlopen tussen de twee coureurs, die elkaar als beste vrienden in de paddock beschouwen', gaat de krant verder. The andere 'Daily'-tak wijst het vingertje naar Verstappen, maar geeft toe dat Norris een andere plek had kunnen kiezen om aan te vallen. 'In ronde 55 deed Norris een poging om de leiding over te nemen. Verstappen had zijn ellebogen uit in bocht drie om zijn plek te behouden.'
'Misschien had Norris beter in bocht vier een aanval voor kunnen bereiden, aangezien de 55ste ronde wel de beste kans bood om toe te slaan', schrijft The Daily Mail. 'Verstappen liet het er niet bij zitten, net zomin als tijdens zijn gevechten met Hamilton in 2021', besluit de krant, die het eens lijkt te zijn met de uitspraken van Andrea Stella over Verstappens gedrag tijdens het gevecht. Teambaas Christian Horner antwoordde dat Norris maar moest leren hoe hij met Verstappen moet vechten. Iedereen weet: Verstappen vecht keihard terug en geeft zijn plek absoluut niet zomaar op.

'Terechte twijfels'

The Guardian vindt het, net als The Independent, terecht dat er vragen worden gesteld over Verstappens racevaardigheden. De Britten denken dat het incident van zondag in Oostenrijk een gevolg is van Verstappen die al een tijdje niet met iemand heeft gevochten. Daarbij vergelijken ze de duels met Leclerc in 2019 en 2022 echter niet. 'Verstappen heeft al een tijdje niet meer zo'n uitdaging gehad sinds hij het tegen Hamilton op moest nemen. De gebeurtenissen in Oostenrijk kwamen grotendeels overeen met wat er dat seizoen gebeurde', is The Guardian van mening.
'De Nederlander reeg op zijn gemak en met meedogenloze precisie elke zege aaneen in de afgelopen twee jaar, maar er zullen nu onvermijdelijk - en terecht - vragen worden gesteld over of hij iemand anders wordt zodra hij echt onder druk wordt gezet en wiel tegen wiel moet vechten. Hamilton zal daar ongetwijfeld nog een mening over hebben, omdat hij weet hoe meedogenloos Verstappen is als het erop aankomt', sluit The Guardian af. Zoals al genoemd in de vorige alinea, wordt er dus niet gekeken naar de gevechten die Leclerc en Verstappen voerden op Silverstone en in Oostenrijk. De twee coureurs vochten ook op het randje, maar lieten elkaar in leven.
©F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties