Boze Van Basten is er helemaal klaar mee: 'Ik kap er mee, ik word er verdrietig van'

Sportnieuws
zondag, 23 juni 2024 om 13:18
copyright proshots 7281535
België greep zaterdagavond de laatste strohalm op het EK 2024 door met 2-0 te winnen van Roemenië. Na een vroege treffer van Youri Tielemans duurde het tot tien minuten voor tijd voordat het duel door Kevin de Bruyne in het slot werd gegooid. Even daarvoor werd een treffer van Romelu Lukaku afgekeurd wegens buitenspel. Dit leidde tot grote ergernis bij Marco van Basten die als analist te gast was bij Studio Fussball.
In de wedstrijd tegen Slowakije zag Lukaku twee keer een doelpunt afgekeurd worden. En ook tegen Roemenië was het raak. De VAR moest er aan te pas komen om de goal te annuleren. Het betrof millimeterwerk en dat irriteerde Van Basten mateloos. 'Een halve millimeter, een teen, stond hij buitenspel. Normaal gesproken moet een voetbal helemaal over de lijn zijn voor een doelpunt. Je zou als aanvaller geheel achter de verdediger moeten zijn om buitenspel te staan', legt Van Basten direct zijn nieuwe spelregelidee uit. 
Van Basten heeft enige tijd bij de FIFA gewerkt en appt nog geregeld met FIFA-baas Gianni Infantino. Echter wordt er niks met de feedback van de Nederlander gedaan. 'Iedere keer krijg ik te horen "goed idee, we gaan er aan werken, je hoort nog van mij", maar er gebeurd niks mee.' Presentator Sjoerd van Ramhorst vraagt of Van Basten nogmaals een berichtje eruit kan gooien naar Infantino. 'Ik kap er mee. Ik word er verdrietig van en teleurgesteld. De FIFA en de UEFA luisteren niet, ze begrijpen het niet, ze doen het niet, ze willen het niet. Ik ben hier niet de enige in. Er zijn honderden mensen die dit constant zeggen. Blijkbaar zijn ze met heel andere dingen bezig', laat een zichtbaar boze Van Basten blijken.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties