Bosz geniet ondanks afstraffing PSV toch van Arsenal: 'Een hele leerzame avond'

Bosz geniet ondanks afstraffing PSV toch van Arsenal: 'Een hele leerzame avond'

Peter Bosz toonde zich woensdag, ondanks de kansloze nederlaag van PSV op bezoek bij Arsenal, niet ontstemd. De coach uitte juist lovende woorden over het spel van Arsenal en met name over dat van Martin Ødegaard.

"Het klinkt misschien wat ongebruikelijk, maar zelfs als coach van het verliezende team kan ik op zo'n avond nog wel een beetje genieten, vooral van het spel van Arsenal en met name Martin Ødegaard," merkte Bosz op na de 4-0 nederlaag in het Emirates Stadium, zo meldde onder andere ANP.

PSV had geen grip op Ødegaard. De middenvelder was al in de achtste minuut betrokken bij de openingstreffer van Bukayo Saka. In de tweede helft bekroonde de voormalige speler van sc Heerenveen en Vitesse zijn uitstekende optreden door zelf het vierde doelpunt te scoren.

"Joey Veerman kan hier veel van leren," zei Bosz over zijn middenvelder, die geen antwoord had op Ødegaards spel. "Hij was in mijn ogen hun beste en meest opvallende speler. Hij bepaalde het tempo en het was lastig om hem onder controle te krijgen."

Tegen Arsenal had Joey Veerman eigenlijk gedurende de hele wedstrijd problemen, merkte Bosz op. "Joey is van grote waarde in balbezit als spelverdeler. Hij kwam echter niet in zijn element tegen een speler die hem overal op het veld kon volgen."

Bosz in gesprek met Timber

Na het duel sprak Bosz even met Jurriën Timber, die in de zomer door Arsenal werd overgenomen van Ajax. De verdediger liep aan het begin van het seizoen een zware blessure op en zal voorlopig niet kunnen spelen.

In het gesprek met Timber bleek dat Bosz niet de enige bewonderaar was van het spel van Arsenal. "Hij vertelde me ook dat Arsenal buitengewoon goed kan verdedigen in hun eigen zestienmetergebied. Dat was vandaag het grote verschil, wij slaagden er niet in om dat te doen."

Als voetballiefhebber verheugde het Bosz dat Arsenal na een aantal mindere jaren weer aan de top is. "Coach Mikel Arteta eindigde vrij laag in zijn eerste seizoen. Ze hebben ook een paar jaar nodig gehad om te spelen zoals ze nu doen. Telkens hebben ze aanpassingen gemaakt. Nu zijn ze erg dominant."

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties