Boskamp schrok ook tegen Roemenië van Oranje: 'Toen hadden ze het weer lastig'

Sportnieuws
vrijdag, 05 juli 2024 om 11:40
copyright proshots 25671153
Jan Boskamp heeft in de rubriek Koffie met Boskamp teruggeblikt op de achtste finale van het Nederlands elftal. De fervente voetballiefhebber is wat uit beeld geraakt nu hij zijn bezigheden als (RTL-)analist heeft opgezegd, maar volgt de sport natuurlijk nog altijd. Tegen Roemenië speelde Oranje overduidelijk stukken beter dan tegen Oostenrijk, maar Boskamp schrok toch weer van de openingsfase. Tegelijkertijd ziet hij ook andere landen kwakkelen op dit EK.
Boskamp geeft grif toe dat hij andere woorden over Oranje had gesproken als hij na de wedstrijd tegen Oostenrijk om een mening zou zijn gevraagd. Toch was hij ook tegen de Roemenen op zijn hoede, vooral in het eerste kwartier. 'Die gasten, die Roemenen, die gingen druk zetten, en dan hadden we het weer moeilijk. Gelukkig konden ze het niet volhouden, en toen... ja, Gakpootje, Malen erin...'

Gunstige finaleroute

Ook Boskamp erkent de gunstige finaleroute die het Nederlands elftal nu door kenners, databureaus en andere volgers wordt toegedicht. Het scheelt daarbij dat ook andere landen niet thuis geven. 'Foden, Saka... leg jij het me maar uit', verwijst de Feyenoord-man naar de prestaties van Engeland. Normaal gezien blijft hij ervoor thuis om Jude Bellingham aan het werk te zien bij Real Madrid, onderstreept hij. Maar tijdens dit toernooi is van wervelend spel nog geen sprake.

Lof voor Güler

Als de volgende tegenstander van Oranje ter sprake komt, is het rap duidelijk wie Jans aandacht het meeste trekt. 'Soo jonge jonge, niet normaal', klinkt het bewonderend, ook al kan Boskamp de naam van de bewuste speler (Arda Güler, red.) verder niet opbrengen. Bij Oranje zou Xavi Simons het verschil kunnen maken: volgens Boskamp is de jongeling 'drie meter groter geworden' nu Ronald Koeman hem achter de spits heeft geposteerd.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties