Beruchte Gelbe Wand kleurt oranje tijdens clash met Engeland: Britse media denken er het zijne van

Sportnieuws
maandag, 08 juli 2024 om 10:55
copyright proshots 25122487
Het Nederlands elftal speelt zijn halve finale op het EK 2024 woensdag in het Signal Iduna Park van Borussia Dortmund. De befaamde Gelbe Wand, de grote staantribune achter het zuidelijke doel, behoort normaal gesproken toe aan de fanatieke supportersschare van de Bundesligaclub. De UEFA heeft nu besloten om de iconische zijde van het stadion toe te kennen aan de Oranje-supporters, tot onvrede van veel Engelsen.
De KNVB liet dit weekend al weten dat het zo'n 75.000 supporters naar Dortmund verwacht te zien afreizen. De stad ligt gemiddeld genomen dik twee uur rijden over de landsgrens, en is dus uitstekend bereikbaar met de auto. Na de kwartfinale in Berlijn zal het affiche in Dortmund voor veel supporters al helemáál als een thuiswedstrijd aanvoelen.

Verkapte uitwedstrijd

In de Britse media hebben ze maar al te goed door dat de Engelsen een verkapte uitwedstrijd lijken te gaan spelen. 'Engeland krijgt vroege klap te verduren voor Holland-clash met de gele muur van Dortmund die oranje zal kleuren', schrijft het toonaangevende The Sun. 'Three Lions krijgt in en buiten het intimiderende stadion te maken met een enorme toestroom van Nederlandse supporters.' Express noemt het inmiddels internationaal befaamde 'links-rechts-ritueel', terwijl The Times van een 'territoriaal voordeel' rept.

De Gelbe Wand stilkrijgen

Het afgelopen Champions League-seizoen reisde PSV nog af naar Dortmund in de hoop 'de Gelbe Wand stil te krijgen'. Amper een paar maanden later zijn de rollen omgedraaid voor de clash tegen Engeland, dat met sterspeler Jude Bellingham wel iemand met een prominent Dortmund-verleden in de gelederen heeft. Woensdag zal moeten blijken of het verwachte 'thuisvoordeel' van Oranje daadwerkelijk een grote rol gaat spelen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties