Berghuis maakt halve dagen bij Ajax: 'We hopen hem zo snel mogelijk terug te hebben'

Sportnieuws
zaterdag, 06 juli 2024 om 14:15
berghuis
Steven Berghuis was vrijdag afwezig bij Ajax in het verloren oefenduel tegen PEC Zwolle. Trainer Francesco Farioli hoopt de middenvelder annex aanvaller snel weer te kunnen inzetten tijdens de volgende oefenwedstrijden van Ajax.
'De situatie wordt dagelijks gemonitord,' vertelde Farioli aan Ziggo Sport voorafgaand aan de verloren oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle (0-1). 'Voor vandaag maakte hij geen deel uit van de wedstrijd. Hij werkt aan zijn herstel en traint met het team. We proberen hem zo snel mogelijk terug te hebben,' aldus de Italiaan.
Farioli is nu bijna drie weken werkzaam bij Ajax en is tevreden met zijn tijd tot nu toe bij de club. 'Ik ben hier nu twintig dagen. Mijn familie is ver weg, maar ik voel me hier welkom en ik zie veel energie en passie,' zei Farioli positief. Over 'FarioliBall' wilde hij nog niet spreken. 'Het belangrijkste is de focus op Ajax, om het beste uit het team te halen. We willen ons spel spelen en moed tonen, zowel aanvallend als verdedigend. Vandaag is een kans om te laten zien waar we staan en daar kijk ik naar uit.'
Berghuis traint nog niet volledig mee bij Ajax in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, zoals beschreven door Voetbal International-journalist Tim van Duijn op X. De linkspoot traint af en toe mee bij de Amsterdammers en draait vooralsnog halve dagen. 'Het is nog niet te zeggen wanneer hij weer volledig fit zal zijn,' concludeerde Van Duijn.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties