Bepalende dagen voor de nalatenschap van Southgate: 'De geschiedenisboeken geven geen zier om de speelstijl'

Sportnieuws
woensdag, 10 juli 2024 om 12:35
gareth southgate
De BBC heeft op de dag van de halve finale tussen Nederland en Engeland het vizier nog maar eens gericht op de werken van bondscoach Gareth Southgate. De omroep meent dat de nalatenschap van de Engelsman nú bepaald wordt, ook al staat hij al sinds 2016 aan het roer van het nationale elftal. De wedstrijd tegen Oranje kan het verschil maken tussen ultieme glorie en bittere teleurstelling, en dat gaat voor Southgate tekenender dan voor welke speler dan ook.
'Engeland en Southgate zijn een paar dagen van geschiedschrijving af', zet de omroep hoog in. 'Als Engeland zondag de trofee omhooghoudt in het Olympiastadion, wordt Southgate na Sir Alf Ramsey (EK 1966, red.) pas de tweede manager die het mannenteam naar succes leidt op een groot toernooi.'

'Speelstijl doet dan niet meer ter zake'

Volgens de chef voetbal van de BBC is er in eigen land een groeiend geloof dat het tijdperk van de bondscoach snel tot een einde gaat komen, of Engeland nu wint of niet. 'Maar [als ze winnen] zouden de geschiedenisboeken alleen de prestatie noteren, niet hoe het team heeft gespeeld om tot dat resultaat te komen'.

Veerkracht vereist

Southgate zelf is zich er terdege van bewust dat hij zondag geschiedenis kan schrijven. 'Het moet nu gaan om wat er mogelijk is, en niet om wat er nog mis kan gaan', liet hij van de week optekenen tijdens een persmoment. 'We proberen nieuwe grond te bewandelen en het is niet makkelijk, maar de spelers tonen zich veerkrachtig'.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties