Belgische supporters verklaren fluitconcert: 'We geven een fortuin uit om aan te moedigen'

Sportnieuws
zondag, 30 juni 2024 om 15:55
copyright proshots 25616496
Supporters van het Belgische elftal hebben een open brief geschreven en naar de spelers gestuurd naar aanleiding van het fluitconcert na het gelijkspel tegen Oekraïne. De fans geven tekst en uitleg.
Het was een opvallend moment na het laatste fluitsignaal van het duel tussen de Belgen en de Oekraïners. De fans van België floten hun eigen spelers massaal uit, ondanks dat kwalificatie voor de achtste finale op het EK was veiliggesteld. Nu hebben de fans van De Rode Duivels een open brief geschreven, die in handen is van Het Nieuwsblad. 'Allereerst, weet alsjeblieft dat we trots zijn dat we ons gekwalificeerd hebben, dat we trots zijn op jullie, dat we in jullie geloven en ervan overtuigd zijn dat we samen Frankrijk deze maandag kunnen uitschakelen', zo begint de brief.
'Jullie hebben ons gewend gemaakt aan fantastisch voetbal, dominantie, beweging, grit en verlangen, en we hebben het gevoel dat al deze kwaliteiten, die jullie kracht waren, verdwenen zijn... Hoe verklaar je dat jullie in deze laatste wedstrijd niet voor de overwinning wilden spelen om bovenaan jullie groep te eindigen en in een deel van de tabel te vallen dat ons, supporters, en jullie spelers, zou hebben toegestaan om te dromen van een heroïsche run tot in de finale?'
'Wij, de fans, geven een fortuin uit om jullie aan te moedigen. We reizen uren met de auto en bus om naar Duitsland te komen. We zullen er altijd voor en met jullie zijn, op één voorwaarde: toon de wil, blijf positief op het veld, vecht voor elke bal en geef je leven voor ons land', besluiten de fans.

België wacht lastige klus

België speelt maandag om 18.00 uur de achtste finalewedstrijd tegen Frankrijk. Mochten de Belgen doorgaan, dan wacht in de kwartfinale een clash met Portugal of Slovenië.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties