Bayern München wil af van Matthijs de Ligt, twee plausibele redenen genoemd

Sportnieuws
woensdag, 12 juni 2024 om 22:26
copyright proshots 25177765
Matthijs de Ligt is een serieuze kandidaat om verkocht te worden bij Bayern München. Verslaggever Florian Plettenberg van Sky Sports heeft twee redenen gegeven voor een eventuele verkoop van de verdediger. Momenteel is De Ligt zich aan het voorbereiden op het EK met het Nederlands elftal. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de pas getrouwde speler over een basisplaats gaat beschikken. En die lijkt er komend jaar ook niet in München te zijn.
De eerste reden is dat Vincent Kompany het meer ziet zitten in concurrent Dayot Upamecano. De Belg werd onlangs aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van de Duitse grootmacht. De tweede reden is dat de club geld nodig heeft. De verdediger is 24 jaar en ligt tot 2027 vast in Duitsland en is één van de grootverdieners. Door al deze aspecten is De Ligt een interessante speler voor vele clubs en bij verkoop zal hij ook het nodige opleveren. 

Welke clubs happen?

Het zal een onzekere periode worden voor De Ligt, aangezien er wel clubs zich zullen moeten melden voor de verdediger. Manchester United zou een club zijn waar de verdediger een zekere impact kan hebben. De club zoekt een rechter centrale verdediger na het vertrek van Raphael Varane. Ook zal Erik ten Hag de nodige invloed uit kunnen oefenen op de verdediger aangezien hij de trainer van United blijft.

Champions League-winnaar?

Een andere club die de 24-jarige centrumverdediger wel kan gebruiken is Real Madrid. De Koninklijke gaat aanvoerder Nacho verliezen en zit tevens krap in de verdedigers. Zo speelde Aurélien Tchouaméni, die normaal gesproken als middenvelder dient, vele wedstrijden in de defensie. Beide clubs kunnen de verdediger in ieder geval goed gebruiken. Een goed EK zal de speler een zet in de goede richting geven. 
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Zet 5 euro in en krijg 50 euro aan free bets! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties