Bayern München lijdt dramatische nederlaag: Kan Dortmund zondag optimaal profiteren?

zondag, 21 mei 2023 om 8:34
copyright proshots 21019000
Het rampseizoen voor Bayern München is bijna compleet. Door een nederlaag tegen RB Leipzig op de voorlaatste speeldag (1-3) heeft Borussia Dortmund de titel voor het grijpen in de Duitse Bundesliga. Borussia Dortmund kan zondag de koppositie overnemen, als het wint op bezoek bij FC Augsburg.
Bayern-trainer Thomas Tuchel had in de verdediging een basisplaats in huis voor zowel Noussair Mazraoui als Matthijs de Ligt. De twee andere voormalig Ajacieden, Daley Blind en Ryan Gravenberch, moesten genoegen nemen met een plek op de bank. Bayern had alles nog in eigen hand, op jacht naar zijn elfde landstitel op rij. Maar een voorsprong bij rust via Serge Gnabry werd in de tweede helft kinderlijk verspeeld. En daarmee wellicht ook de kansen op het kampioenschap.
In het laatste kwart van de wedstrijd ging voor Bayern alles mis wat er mis kon gaan. Konrad Laimer kreeg de bal uit een counter met wat geluk voor zijn voeten en ramde fraai de plotselinge gelijkmaker binnen. Twee penalty's velden daarna het vonnis over de recordkampioen. Christopher Nkunku schoot dwars door het midden na een overtreding van Benjamin Pavard (1-2), Dominik Szoboszlai haalde doeltreffend uit na hands van Noussair Mazraoui (1-3).
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+