Ballon d'Or-winnaar en zijn gezin overvallen en mishandeld tijdens Spanje-Italië

Sportnieuws
vrijdag, 21 juni 2024 om 20:00
roberto baggio
Spanje-Italië was al geen leuke wedstrijd voor de Italiaanse spelers en fans, maar voor Roberto Baggio kreeg de avond een extra zwart randje. De 57-jarige voormalig aanvallende middenvelder zat thuis op de bank met zijn gezin naar de wedstrijd te kijken, toen er plots ingebroken werd. De Ballon d'Or-winnaar van 1993 en zijn gezin werden bedreigd, opgesloten, en Baggio kreeg zelfs nog een klap op zijn hoofd met de kolf van een pistool, zo melden Italiaanse media.
Vijf gewapende overvallers drongen de villa van Baggio in de buurt van Vicenza binnen. Die probeerde hen tegen te houden, maar een van de inbrekers raakte hem op het voorhoofd met de kolf van een pistool. Baggio en zijn gezin werden na overmeestering opgesloten in een van de kamers van de villa terwijl de criminelen de rest van het huis doorzochten naar geld en juwelen. Volgens Corriere della Sera duurde de inbraak ongeveer 40 minuten. Nadat de inbrekers het hazenpad hadden genomen, brak Baggio de deur open en belde hij de politie. Vervolgens ging hij zelf naar het ziekenhuis om de wond op zijn voorhoofd te laten hechten.
Baggio heeft al via zijn manager Vittorio Petrone gereageerd op de overval en mishandeling. 'Allereerst willen mijn familie en ik iedereen bedanken voor de grote liefde die we hebben ontvangen. Hartelijk dank. In vergelijkbare omstandigheden kan alles gebeuren, en gelukkig heeft het geweld dat ik heb ondergaan slechts een paar hechtingen in mijn lichaam, blauwe plekken en veel angst veroorzaakt. Nu moeten we alleen nog de angst overwinnen.'
Voor het Italiaanse voetbalelftal was het ook geen leuke avond. De Italianen werden tegen Spanje van het kastje naar de muur getikt en mochten aan het eind van de wedstrijd nog blij zijn dat de score slechts 1-0 in het voordeel van de Spanjaarden was, daar zij legio kansen hadden op meer. Doelman Gianluigi Donnarumma bleek echter veelvuldig een sta-in-de-weg.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties