AZ is er snel bij en haalt eerste zomeraanwinst alvast in huis

Sportnieuws
vrijdag, 21 juni 2024 om 12:47
az
AZ heeft Seiya Maikuma aangetrokken, zo meldt de club op haar eigen kanalen. De 26-jarige Japanner moet Yukinari Sugawara opvolgen, die na een uitstekend seizoen in de belangstelling staat van meerdere clubs uit het buitenland. Maikuma komt over van Cerezo Osaka en tekent een contract tot 2028. Hij is de eerste zomeraanwinst van de Alkmaarders. Het is nog onbekend welk bedrag AZ overmaakt naar Cerezo Osaka.
Maikuma reageert opgetogen op zijn overstap, de eerste keer dat hij buiten de eigen landsgrenzen in clubverband zal spelen. 'Ik heb erg veel zin om voor de fans in dit stadion te mogen spelen', reageert hij in een aankondigingsfilmpje. 'Ik heb veel geleerd bij mijn vorige club en heb me daar goed kunnen doorontwikkelen. En ik kreeg zelfs de kans om voor het Japanse elftal uit te komen', aldus de achtvoudig international.
De rechtervleugelverdediger moet zijn drie jaar jongere landgenoot op termijn vervangen en heeft zelfs al contact gehad met Sugawara. 'Hij stuurde mij een berichtje toen ik in Japan was. Ik hoop hem hier snel te zien in Nederland.' Sugawara staat onder meer in de belangstelling van Internazionale, zo meldde Tuttosport in mei. 
Technisch directeur Max Huiberts van AZ bevestigt de interesse in Sugawara en is in zijn nopjes met het aantrekken van Maikuma. 'Hij was beschikbaar als concurrent voor de positie van rechtervleugelverdediger. Met de verwachting dat Yukinari Sugawara waarschijnlijk een stap gaat maken, was het goed om daar alvast op in te spelen.' Laatstgenoemde heeft nog een contract voor één jaar.
Opvallend is dat beide Japanners 1.79 meter lang zijn en allebei rechtsbenig, maar dat zijn niet de enige gelijkenissen, aldus Huiberts. 'Maikuma is aanvallend ingesteld. Comfortabel aan de bal. Misschien zelfs in het verdedigende deel nog iets volwassener. Hij zal de concurrentie aan moeten gaan met Denso Kasius. Die hebben we vorig jaar ook naar AZ gehaald en die heeft ook veel kwaliteit, dus dat wordt een interessante strijd.'
Pak 50 of 100x je inzet als Nederland scoort tegen Frankrijk! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties