Analisten schrikken van Ajax-niveau: 'Die loopt als een blinde kip rond'

Analisten schrikken van Ajax-niveau:  'Die loopt als een blinde kip rond'

Ajax heeft de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League niet weten te winnen. In eigen huis eindigde het treffen met Olympique Marseille in een spectaculaire 3-3. De Amsterdammers kwamen al snel op een 2-0 voorsprong, maar zagen deze nog voor het rustsignaal verdampen. De analisten bij ESPN schrokken enorm van het niveau van een aantal Ajax-spelers.

Benjamin Tahirovic en Anton Gaaei moesten het ontgelden bij analisten Marciano Vink en Kees Kwakman. Vink zag het spel van de Bosnische middenvelder met lede ogen aan. 'Tahirovic is dramatisch. Die begrijpt echt totaal niet waar-ie moet lopen. Die loopt als een blinde kip daar voor de verdediging', aldus Vink.

'Al het gevaar van Olympique Marseille ontstaat voor de defensie van Ajax', vervolgt Vink, die zag dat Ajax nog wel goed begon. 'Op het moment dat je er fel op zit, zoals in het begin van de wedstrijd, dan zijn de ruimtes klein en dan ziet Tahirovic er nog wel oké uit. Maar dan kom je met 2-0 voor, en dan lijken ze te denken: nu kunnen we lekker gaan voetballen. En dan zie je dat aanvallers minder snel teruglopen. Er ontstaan steeds meer ruimtes.'

Collega Kwakman sloot zich aan bij de woorden van Vink. 'Ik denk dat Tahirovic eruit gaat! Het is niet te geloven. Maar ook die rechtsback (Anton Gaaei, red.)', verzucht Kwakman. 'Er wordt zoveel balverlies geleden. Daar valt ook niet tegen op te spelen. Dan wordt het een heen-en-weer-wedstrijd. Er zit geen enkel idee achter, ook niet in de opbouw. Het is zelfs een wonder dat het 2-2 staat bij rust.'

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties