'Als je Weghorst dan al brengt, dan lever je gewoon heel veel snelheid in'

Sportnieuws
donderdag, 11 juli 2024 om 11:40
copyright proshots 25730171
Pierre van Hooijdonk heeft in de nabeschouwing van Nederland-Engeland een kritische noot geplaatst bij het wisselbeleid van Ronald Koeman. De bondscoach besloot al vroeg om terug te grijpen op Wout Weghorst, en slachtofferde daarvoor een speler die gevaar had moeten stichten met zijn dribbels. Aan de NOS-tafel met Rafael van der Vaart stelde de oud-international dat hij waarschijnlijk langer met zo'n wissel had gewacht.
'De eerste helft hadden we aanvallend al niet zoveel in te brengen. De keren dat dat gebeurde, was Malen daarbij betrokken'. Na de wissel van Memphis Depay werd Malen even doorgeschoven naar de spitspositie, om vervolgens in de rust van het veld te verdwijnen.

Te ver van de zestien

'Als je Weghorst dan al brengt, dan lever je gewoon heel veel snelheid in', stelt de analist. Van Hooijdonk vindt dat de spits het in zijn rol prima heeft gedaan, alleen was er meer passing nodig om dan uiteindelijk (met Weghorst) in de zestien van de tegenstander te geraken. In de loop van de tweede helft werden er uiteindelijk hooguit een paar lange ballen gespeeld met de potentie van gevaar in het Engelse strafschopgebied.

Brobbey als alternatief

Bij Vandaag Inside Oranje werd woensdagavond ook gewezen op het moeizame optreden van Weghorst. De invaller werd niet bereikt in de zestien, waar hij gevaarlijk had kunnen zijn, maar kwam alleen laag op het veld aan de bal - daar waar hij er weinig mee kon. Dick Advocaat opperde daarop dat Brian Brobbey tegen de Engelsen misschien uitkomst had kunnen bieden, omdat hij met zijn kracht en grotere wendbaarheid buiten de zestien wel verder van de goal kan spelen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties