Aké blij met nieuwe functie binnen Oranje: 'Ik wil groeien in deze rol'

Sportnieuws
zaterdag, 15 juni 2024 om 14:00
copyright proshots 25463633
Nathan Aké is onlangs benoemd tot reserveaanvoerder van het Nederlands Elftal. Dat betekent dat hij de aanvoerdersband mag dragen wanneer Virgil van Dijk niet beschikbaar is. De speler van Manchester City is trots dat hij door bondscoach Ronald Koeman gezien wordt als een van de leiders.
'In de afgelopen jaren ben ik goed bezig geweest: ik ben belangrijk geworden voor Oranje en heb veel gespeeld en prijzen gepakt bij mijn club,' begint Aké in een gesprek met NOS. 'Dat heeft de trainer ook opgemerkt. Hij vond dat dit het juiste moment was om deze stap te zetten. Ik voel dat ik nu klaar ben voor deze rol. Ik heb de leeftijd en de ervaring. Ik denk dat dit een goede stap is.'
Dat hij reserveaanvoerder is achter Van Dijk maakt het voor de verdediger van Manchester City extra bijzonder. 'Virgil en ik zijn goede vrienden buiten het veld,' geeft hij aan. 'We praten veel met elkaar en dat helpt om dingen makkelijker op te lossen. In de loop van een toernooi kunnen er kleine irritaties ontstaan. Als dat gebeurt, kunnen we er samen over praten. Het is fijn om een goede band te hebben. We wonen dicht bij elkaar in Manchester en onze families kunnen goed met elkaar overweg.'

Aké helpt jonge spelers

Aké is al geruime tijd een van de leiders bij Oranje. Hij praat regelmatig met de jongere spelers en staat bekend om zijn rustige aanpak. Ronald Koeman wilde hem daarom nog meer leiderschap geven. 'Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en groeien in deze rol,' besluit hij.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties