Ajax kan mislukte Mislintat-aankoop lozen bij Napoli: Italianen tonen interesse

Sportnieuws
vrijdag, 14 juni 2024 om 11:45
copyright proshots 22440618
Mike Verweij maakte onlangs bekend dat negen van de twaalf Sven Mislintat-aankopen mogen vertrekken bij Ajax. Borna Sosa staat ook op de lijst om verkocht te worden. De Kroaat speelde geen denderend seizoen, maar speelde zich wel in de EK-selectie van Kroatië. Napoli heeft nu interesse getoond in de linkervleugelverdediger.
Corriere dello Sport maakt dat nieuws vrijdagochtend bekend. Het Italiaanse medium schrijft er het volgende over: 'Op tafel ligt een idee uit Nederland: Borna Sosa , 26 jaar oud, linksback van Ajax en Kroatië, die Italië zal uitdagen op het Europees Kampioenschap.' Napoli wordt volgend seizoen getraind door Antonio Conte (ex-Tottenham), en die schijnt gecharmeerd te zijn van de Kroatische linksback, ook al is hij in Nederland bepaald nog niet in de verf gekomen.

Mindere aankoop 

Sosa is één van de aankopen van gefaald technisch directeur Mislintat en mag dus samen met acht anderen alweer zijn koffers pakken. Volgens Verweij zijn alleen Branco van der Bomen, Diant Ramaj en Sivert Mannsverk zeker van hun plek in de selectie van volgend jaar. Vorige zomer werd de Kroaat voor acht miljoen euro overgenomen van VfB Stuttgart. Sosa kwam afgelopen seizoen in totaal 27 keer in actie voor Ajax en kwam tot vijf assists.

In de bres voor Mislintat 

De linksback vertelde in januari nog dat hij zich niet prettig voelde sinds het vertrek van Mislintat, vorig jaar oktober. 'Ik had het gevoel dat ik door sommige mensen met andere ogen werd bekeken na het vertrek van Sven.' Mislintat zou Sosa verplicht hebben om van zaakwaarnemer te wisselen, maar dat ontkent hij tot op de dag van vandaag. 'Dit was helemaal mijn eigen beslissing. Ik vond het heel moeilijk om te zien dat ze hem overal de schuld van gaven. Uiteindelijk werd de druk voor hem te groot om hier door te gaan. Ik was daar wel verdrietig over.'
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Zet 5 euro in en krijg 50 euro aan free bets! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties