Ajax bevestigt transfer: Mikautadze officieel met onnodig verlies verkocht

Sportnieuws
maandag, 01 juli 2024 om 14:29
mikautadze
Ajax heeft op de eerste dag van het nieuwe boekjaar de uitgaande transfer van Georges Mikautadze bevestigd. De Georgische aanvaller keert terug naar FC Metz. Ajax meldt via de officiële kanalen dat het een transfersom van dertien miljoen euro ontvangt voor de aanvaller, die in Amsterdam nog een contract had tot de zomer van 2028.
Mikautadze werd vorig jaar voor een bedrag van zestien miljoen euro overgenomen van FC Metz. Bij Ajax wist de Georgiër geen basisplaats te veroveren en zodoende keerde hij in de winterse transferperiode op huurbasis terug bij FC Metz. Bij die club scoorde hij elf doelpunten in het restant van het seizoen in de Ligue 1, maar kon hij degradatie niet voorkomen.
Ondanks de degradatie heeft FC Metz de optie tot koop in het huurcontract gelicht. Zodoende maakt Mikautadze nu officieel de overstap naar de gedegradeerde club. De toekomst van Mikautadze lijkt - als we de geruchten moeten geloven - niet bij FC Metz te liggen. Naar verluidt lijkt onder meer AS Monaco in de markt voor de aanvaller. Mocht FC Metz hem verkopen, ontvangt Ajax mogelijk een doorverkooppercentage. Ajax doet daar zelf geen mededelingen over.
Mikautadze speelde bij Ajax slechts negen keer. Vaak deed hij dat als invaller of op posities waar niet zijn beste kwaliteiten liggen. Bij Georgië - waar men met twee spitsen speelt - deed Mikautadze het goed op het EK. De aanvaller wist drie goals - waarvan twee penalty's - te maken.

Mikautadze kritisch op Ajax

Enkele maanden geleden liet Mikautadze zich zeer kritisch uit over Ajax. 'Ik heb meer dan twee maanden in een hotel doorgebracht. Ik zat alleen op die kamer, ik werd gek', zei de spits in een interview met L'Équipe. 'De club hielp me niet veel met het zoeken naar een appartement. Ik heb op eigen houtje een Airbnb gehuurd, waar mijn gezin meer dan een maand met me heeft gewoond.'
Waar Mikautadze bij FC Metz aan de lopende band doelpunten maakte, lukte dat bij Ajax niet. 'Ik kende niemand, ik sprak de taal niet: de voorwaarden om te slagen waren voor mij niet aanwezig', zei de Georgiër. Mikautadze gaf aan 'teleurgesteld' te zijn geweest. 'Elke speler moet zich gerespecteerd voelen om te kunnen presteren.'
Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties