Advocaat en Van der Gijp keken anders naar doelpunt Watkins: 'Waanzinnig goed gedaan'

Sportnieuws
donderdag, 11 juli 2024 om 10:25
copyright proshots 25730613
Dick Advocaat en René van der Gijp hebben woensdagavond bij Vandaag Inside Oranje teruggeblikt op de winnende treffer bij Nederland-Engeland. De heren keken daarbij elk op een andere manier naar het duel tussen Stefan de Vrij en de Engelse pinchhitter Ollie Watkins. Advocaat meent dat De Vrij meer had kunnen doen om het doelpunt te voorkomen, terwijl Van der Gijp vooral verbluft werd door de vindingrijke spits.
'Ik vind dat een voorstopper dan toch wat korter en scherper moet spelen', opent de voormalige bondscoach. 'Moet 'ie dan op 'em zitten, vind jij?', neemt Van der Gijp het voor De Vrij op. 'Je moet 'em dwingen, met dat rechterbeen', luidt de reactie. 'Hij kan alleen maar zó schieten.' Advocaat vindt dat De Vrij lichaamscontact had moeten maken zodat het voor Watkins onmogelijk zou zijn geworden om aan te leggen.

Lastige scoringshoek

Van der Gijp is voorzichtiger. 'Vond jij het voor de hand liggend', vraagt hij aan Advocaat, 'wat hij (Watkins, red.) deed? Ik vond het niet voor de hand liggend. En ik vond het waanzinnig goed gedaan. Misschien denkt De Vrij: hij neemt hem nog een keer mee'. De VI-man doelt daarmee op de lastige scoringshoek en de optie om nog net de achterlijn te halen en voor te geven. 'Ik denk niet dat hij (De Vrij, red.) het idee had: hij gaat schieten'.

Gelegenheidspinchhitter

Johan Derksen prijst Watkins als een spits die zo even een wedstrijd kan beslissen, en die had Oranje volgens Dick Advocaat niet deze wedstrijd. 'Dat was wel in het verleden Depay', onderstreept hij. 'Dat was een jongen die uit het niets scoorde'. Voor Watkins was de rol als pinchhitter nochtans een nieuwe: bij Aston Villa was de ploeg het voorbije Premier League-seizoen grotendeels rond hem gebouwd, en kwam hij tot 19 goals en 13 assists.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties