65-voudig Oranje-international maakt verrassende transfer naar het buitenland

Sportnieuws
maandag, 17 juni 2024 om 13:45
cillessen
Jasper Cillessen vervolgt zijn carrière bij het Spaanse UD Las Palmas, zo meldt De Telegraaf maandagochtend. De ervaren doelman vliegt maandag nog naar Gran Canaria voor de medische keuring bij de club uit La Liga. Bij de Spaanse club tekent de 35-jarige Cillessen een contract voor twee seizoenen.
Cillessen speelde na zijn Ajax-periode in Spanje voor FC Barcelona en Valencia. In 2022 keerde hij terug bij zijn oude club NEC. Voor die club keepte hij in het afgelopen seizoen nog 30 van de 34 wedstrijden in de Eredivisie. Daarnaast bereikte hij met de club uit Nijmegen de finale van de TOTO KNVB Beker en de play-offs om Europees voetbal. Beide finales gingen echter verloren. 
Bij Ajax kende Cillessen een prachtige periode met drie landstitels. Hij stond uiteindelijk van 2011 tot 2016 onder contract in Amsterdam. Met FC Barcelona wist hij later nog twee landstitels en twee keer de Copa del Rey te winnen.
Daarnaast was hij keeper tijdens het WK in 2014. Het Nederlands elftal wist toen als derde te eindigen. Wel werd hij vlak voor de strafschoppenreeks tegen Costa Rica in de kwartfinale gewisseld voor Tim Krul. Het EK in 2021 moest hij missen, omdat hij vlak voor het toernooi besmet bleek met het coronavirus. Voor het WK in 2022 en de Nations League Finals in 2023 werd hij niet opgeroepen. Desondanks kwam Cillessen tot liefst 65 interlands voor het Nederlands elftal.

Ook Sinkgraven speelt bij Las Palmas

Na het afgelopen seizoen kon Cillessen rekenen op belangstelling van meerdere clubs uit Spanje, zo weet De Telegraaf. De keuze viel uiteindelijk op Las Palmas, waar hij herenigd wordt met oud-Ajacied Daley Sinkgraven. NEC ontvangt een kleine transfersom voor Cillessen, weet men bij De Telegraaf. Las Palmas eindigde vorig jaar als de nummer zestien van La Liga.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

© Ajax Showtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties