46-voudig Spaans international neemt onverwachts afscheid van het profvoetbal

Sportnieuws
zondag, 07 juli 2024 om 16:15
copyright proshots 24186103
Fabrizio Romano meldt zondagmiddag dat middenvelder Thiago Alcántara gedag zegt tegen het profvoetbal. De 33-jarige middenvelder is per 1 juli clubloos nadat zijn contract afliep bij Liverpool. De transferexpert meldt dat Thiago niet meer op zoek gaat naar een nieuwe club.
Het nieuws over het voetbalpensioen van Thiago komt vrij onverwachts. De middenvelder kampte in de afgelopen twee seizoenen regelmatig met blessureleed, waardoor hij weinig in actie kon komen. In de afgelopen voetbaljaargang bleef de teller zelfs steken op slechts vijf minuten voor Liverpool. Nu heeft Thiago dus besloten om te stoppen met voetballen.
Thiago is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Barcelona. In de zomer van 2013 verkochten de Catalanen hem voor 25 miljoen euro aan Bayern München. In Camp Nou won de creatieve middenvelder onder meer vier landstitels en één Champions League. Bij Bayern stond Thiago in totaal zeven jaar onder contract. Daar kende hij ook de meest succesvolle periode uit zijn loopbaan.
Waar de 46-voudig Spaans international bij Barcelona ook nog te maken kreeg met concurrenten als Andrés Iniesta, Xavi, Cesc Fàbregas en Sergio Busquets, groeide hij in München uit tot een onbetwiste basisspeler. Bij Bayern won Thiago onder andere zeven landstitels, vier DFB Pokals en één Champions League. In de afgelopen vier jaar speelde de international voor Liverpool. In het seizoen 2021/22 maakte de Spanjaard grote indruk op Anfield. In de jaren die daarna volgden werd hij geteisterd door blessureleed. Het is niet duidelijk of dat ook ten grondslag ligt aan zijn keuze om te stoppen.

🚨 EXCLUSIVE: Thiago Alcantara has decided to retire from professional football. Former Barça, Bayern, Liverpool and Spain player has made his decision. Thiago’s passion and love for the game continues as he’s ready for new chapter in football after few months planning for it.

Image
167.0K
Reply

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties