šŸŽ„ Griekspoor bezorgt Nederland zinderende Davis Cup-zege met bizar einde

šŸŽ„ Griekspoor bezorgt Nederland zinderende Davis Cup-zege met bizar einde

Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor hebben Nederland geholpen aan een verrassende overwinning op de Verenigde Staten in de Davis Cup. Dankzij deze zege en de eerdere overwinning op Finland is Oranje dicht bij een plaats in de eindronde, die in november wordt afgewerkt.

Botic van de Zandschulp gaf Tommy Paul, de nummer dertien van de wereld, met 7-6 (2), 6-2 het nakijken en daarna zorgde Tallon Griekspoor voor de echte klapper door Frances Tiafoe, de nummer elf van de wereld, in een zinderend duel te verslaan en de winst voor Nederland binnen te slepen: 6-3, 6-7 (7), 7-6 (2). Het einde van die laatste wedstrijd was opmerkelijk: Tiafoe kreeg op matchpoint voor Griekspoor een strafpunt, omdat hij woedend met zijn racket smeet.

Finaletoernooi binnen handbereik

Ook Wesley Koolhof en MatwƩ Middelkoop begonnen sterk aan hun dubbelpartij tegen Austin Krajicek en Rajeev Ram. Zij wonnen de eerste set in een tiebreak, maar verloren vervolgens set twee en drie: 7-6 (5), 6-7 (3), 3-6. Het bracht de eindstand van het Davis Cup-treffen op 2-1. Nederland is daardoor dicht bij plaatsing voor de Davis Cup Finals. In Malaga spelen de acht overgebleven landen in november om de eindzege.

Boze Tiafoe

In de wedstrijd tussen Griekspoor en Tiafoe zagen we een opvallend einde. De derde set moest worden beslist in een tiebreak en die eindigde tumultueus. Griekspoor stond 5-2 voor en sloeg een ace. Tiafoe was het daar niet mee eens, wilde het punt overspelen en ging in discussie met de umpire.

De Amerikaan kreeg geen gelijk. Hij sloeg zijn racket kapot en kreeg door die woede-uitbarsting ook nog een strafpunt toebedeeld. Daardoor kwam de stand op 7-2 en werd de wedstrijd in het voordeel van Nederland beslist.

Stand in groep D (nummers 1 en 2 gaan door)

Nederland 2-4 (4-2)
Verenigde Staten 2-2 (3-3)
Finland 1-0 (1-2)
Kroatiƫ 1-0 (1-2)
Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Tennis nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties