Scoor jij goed in je EK-poule? Oma Ria (60) scoort beter

Boulevard
donderdag, 20 juni 2024 om 21:21
copyright proshots 25529816
Het is dé booming business van deze sportzomer: de even succes-als frustratierijke wereld van wedkantoren, fantasyspellen en laagdrempelige vriendenpoultjes. Een miljoen Nederlanders vulden voor aanvang van het EK hun wedstrijdvoorspellingen door op het platform Scorito, en 'oma Ria' (Ria Segaar, red.) is een van hen. Het AD belde de vrouw uit Leiden op omdat ze na vijftien wedstrijden nog niet één voorspelfout had gemaakt, en daarmee vooralsnog de beste is van een miljoen fanatiek voorspellende Nederlanders. En dat terwijl ze naar eigen zeggen nauwelijks naar voetbalwedstrijden kijkt...
Na een kleine week voetbal en bijna vijftien afgewerkte wedstrijden had Ria Segaar uit Leiden nog niet één keer de winnaar (of gelijke stand) fout, en dat wil wat zeggen. Op maandag voorspelde bijvoorbeeld 93% van de deelnemers dat België zijn eerste poulewedstrijd zou winnen. Ria niet; zij zette Slowakije op 0-1. Op woensdag was het weer raak; Albanië maakte in de slotfase gelijk tegen wedstrijdfavoriet Kroatië, en ook dat had Ria exact goed voorspeld.

Geen voetbalvolger

'Ik weet ook niet wat mij overkomt', zegt ze lachend als de krant haar opbelt. Om vervolgens haar echtgenoot bij het gesprek te betrekken: 'Marco, weet jij welke wedstrijd straks op televisie komt? Straks heb ik het weer goed!' Ria geeft grif toe dat ze niet over bovennatuurlijke gaven beschikt en eigenlijk ook helemaal geen voetbalvolger is. 'Ik doe echt maar wat. Ik kijk amper voetbal, heb er totaal geen verstand van. Alles gaat op gevoel, en stom geluk. Dat is het'.

Van een andere orde

Hoe het dan toch kan dat deze vrouw na vijftien wedstrijden bovenaan staat? Het voorspellen van de EK-wedstrijden heeft in ieder geval een bijzonder lage instap. Per wedstrijd zijn er logischerwijs drie basiskeuzes, en van daaruit weten voorspellers ook dat bepaalde uitslagen (1-0, 1-1, 2-1, etc.) vaker voorkomen. Verder hoef je de uitslag (niet alleen op het platform Scorito, red.) niet exact goed te hebben om punten te scoren. Toch is het ook dan nog van een andere orde om het zo vaak bij het juiste eind te hebben. Na een week EK-wedstrijden is het lastig om nog van toevalstreffers te spreken, maar wie weet is Ria's geluk na de wedstrijden van vandaag (donderdag, red.) toch over. Zo niet, dan dient het sterke verhaal van de eeuw zich binnen een paar weken al aan.
Pak 50 of 100x je inzet als Nederland scoort tegen Frankrijk! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties