Blunderende Onana laat Ten Hag wankelen tegen hekkensluiter, routiniers redden Nederlander voorlopig

donderdag, 25 april 2024 om 11:20
onana
Veel feestvreugde was er niet bij Manchester United na het behalen van de FA Cup-finale. De overwinning op Coventry werd gezien als een beschamende, doordat een 3-0 voorsprong werd weggegeven en strafschoppen eraan te pas moesten komen om een plek in de finale veilig te stellen. Woensdagavond konden 'The Red Devils' revanche nemen. Maar tegen hekkensluiter Sheffield United ging het bijna weer mis.
Met rode lantaarn Sheffield United kon trainer Erik ten Hag zich geen prettigere tegenstander wensen. De ploeg is zo goed als gedegradeerd uit de Premier League en krijgt de doelpunten gemakkelijk om de oren. En dus verwachtte iedereen een getergd United dat de bezoekers van het kastje naar de muur zouden tikken. Niets bleek minder waar in de eerste helft. Sheffield kwam na dik een half uur spelen op voorsprong na geblunder van doelman André Onana. Vlak voor het rustsignaal werd Ten Hag een afgang naar de kleedkamers enigszins bespaard nadat Harry Maguire raak kopte uit een hoekschop.
Tekst gaat verder onder de video
Vrijwel direct na rust keek United alweer tegen een achterstand aan. Ben Brereton Díaz rondde een aanval van de bezoekers keurig af. Die tweede tegentreffer was het sein voor de spelers van United om extra gas te geven. Scheidsrechter Michael Salisbury hielp een handje door een strafschop toe te kennen. Bruno Fernandes schoot deze feilloos binnen.
Daarna begon de tijd te dringen voor United. Pas tien minuten voor tijd werd de bevrijdende derde treffer gemaakt. Wederom was het routinier Bruno Fernandes die scoorde. Dit keer op schitterende wijze met een schot van buiten de zestien in de kruising. Op aangeven van de Portugese spelverdeler tekende Rasmus Højlund ook nog voor de 4-2. Een flinke opluchting voor Ten Hag, die bij een slecht resultaat tegen de rodelantaarndrager van de Premier League nog meer onder druk had komen te staan
Pak 50 of 100x je inzet terug als PSV minimaal twee doelpunten maakt tegen sc Heerenveen! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.